Eit flott resultat av fudgeoppskrifta!

Julefudge

I førjulstida er det mykje førebuing i heimane. Her finn du ei knallgod fudgeoppskrift, som hos nokre har vore tradisjon i lang tid. Fudge passar perfekt som juleknask.

Publisert 23.12.2011 kl. 09.37. Oppdatert kl. 12.05.

Ingrediensar:

  • 50g margarin
  • 450g sukker
  • 3dl fløyte
  • 1 ½dl heilmjølk
  • 3ss smak (for eksempel kaffi, valfritt)
  • 225g sjokolade (anbefalar mørk sjokolade)
  • Framgangsmåte:
  1. Legg bakepapir i ei ikkje altfor stor, firkanta form, minst 15cm djup.
  2. Hakk sjokoladen og legg den i botnen av forma.
  3. Ha sukker, fløyte, smør, mjølk og eventuelt smakstilsetjing i ein kjele med tjukk botn.
  4. Varma opp under svak varme. Rør av og til.
  5. Varm opp innhaldet til kokepunktet og kok det vidare til massen er tjukk og har fått ein brunare farge, i ca. 45-60 min. Rør om av og til for å hindra at massen svir seg.
  6. Hell massen i den firkanta forma når den har fått ein tjukk konsistens, og sett den til kjøling. Når massen har stivna, kan ein ta den ut av forma og dela den i firkanta bitar.
  7. Sjokoladen i botnen kan bytast ut med 115g hakka nøtter dersom ønskjeleg.

God jul og godt år!


Kultur

Boogilegs med rockefot

Lenge sidan du har høyrt om Yngve and his Boogie Legs? Torsdag var dei sterkt tilbake, på stampuben Tre Brør, og med ei heilt ny singelplate i bagasjen.

Siste saker Gå til framsida

Vaksdal sa nei til Bergen

Då røystene var talde opp måndag kveld hadde 75,7 prosent røysta for at Vaksdal skal halda fram som eigen kommune.