Eit flott resultat av fudgeoppskrifta!

Julefudge

I førjulstida er det mykje førebuing i heimane. Her finn du ei knallgod fudgeoppskrift, som hos nokre har vore tradisjon i lang tid. Fudge passar perfekt som juleknask.

Publisert 23.12.2011 kl. 09.37. Oppdatert kl. 12.05.

Ingrediensar:

  • 50g margarin
  • 450g sukker
  • 3dl fløyte
  • 1 ½dl heilmjølk
  • 3ss smak (for eksempel kaffi, valfritt)
  • 225g sjokolade (anbefalar mørk sjokolade)
  • Framgangsmåte:
  1. Legg bakepapir i ei ikkje altfor stor, firkanta form, minst 15cm djup.
  2. Hakk sjokoladen og legg den i botnen av forma.
  3. Ha sukker, fløyte, smør, mjølk og eventuelt smakstilsetjing i ein kjele med tjukk botn.
  4. Varma opp under svak varme. Rør av og til.
  5. Varm opp innhaldet til kokepunktet og kok det vidare til massen er tjukk og har fått ein brunare farge, i ca. 45-60 min. Rør om av og til for å hindra at massen svir seg.
  6. Hell massen i den firkanta forma når den har fått ein tjukk konsistens, og sett den til kjøling. Når massen har stivna, kan ein ta den ut av forma og dela den i firkanta bitar.
  7. Sjokoladen i botnen kan bytast ut med 115g hakka nøtter dersom ønskjeleg.

God jul og godt år!


Siste saker Gå til framsida

- Treng full samling bak K5

VOSS: Den såkalla KVU-en - konseptvalutgreiinga for ny E16 og jernbane mellom Arna og Voss - ligg no ute til høyring.

Far fengsla for vald mot spedbarn

Ein mann i 40-åra vart tysdag fengsla mistenkt for vald mot det seks veker gamle spedbarnet sitt. Han og mor til barnet vart arresterte natt til sundag, i...

Berre nesten for Therese

Therese Wigstrand frå Voss nådde ikkje heilt opp, men nesten, då Innovasjon Norge kåra Årets gründerkvinne tysdag.