annonse

Legevaktordningen i Voss kommune

TRONG HJELP
TRONG HJELP: – Både Voss og Bergen er underlagt Helse Vest. Hvordan kan det være så stor forskjell i tilbudet om øyeblikkelig hjelp? spør Knut W. Opheim. (Foto: Sara Finne)

På tur på Mjølfjell 2. november falt jeg og skadet hodet og hånden. Blodet rant fra kuttet i hodet og hånden verket.

Vi kjørte ned til Voss og fulgte skilting til legevakten på Voss sykehus. Men her, viste det seg, var det ikke legevakt før etter kl. 16.00.

På sykehuset ble jeg henvist til nærmeste toalett hvor jeg fikk vasket vekk blodet fra ansiktet. Deretter var beskjeden at jeg måtte dra ned til et legesenter som denne dagen utførte legevakttjenestene på dagtid.

På legesenteret var dagen fylt opp av ordinære legetimer og jeg fikk første ledige time 2 timer senere kl. 15.00.

Legesenteret hadde fått beskjed fra sykehuset om at jeg kom.

På bakgrunn av en mildt sagt begrenset undersøkelse på sykehuset, hadde jeg forventet at legesenteret foretok en midlertidig vurdering av skadeomfanget for bestemmelse av når jeg skulle undersøkes. I tillegg var det stor sannsynlighet for skade i håndleddet.

Hvis ikke legesenteret har røntgenutstyr, måtte jeg jo igjen bli sendt opp til syke­huset for behandling? Kl. 15.25 var jeg blitt så dårlig at vi etterlyste konsultasjonen. Jeg fikk beskjed om at neste mann var meg.

Ti minutter senere ble en annen innkalt. På dette tidspunkt var jeg veldig dårlig. Vi reiste oss og dro ned til legevakten i Bergen.

På legevakten i Bergen konstaterte de to brudd i hånden med full gipsing. Kuttet i hodet gror fint heldigvis.

Både Voss og Bergen er underlagt Helse Vest. Hvordan kan det være så stor forskjell i tilbudet om øyeblikkelig hjelp?

Takk til Bergen legevakt for profesjonell mottakelse og behandling når jeg trengte det som mest.

Knut W. Opheim

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då vert det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, trugslar, hatske meldingar eller reklame vert ikkje akseptert på avisa-hordaland.no. Falske profilar vert utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.