annonse

Slutt på penger til rømlinger

RYDDER OPP
RYDDER OPP: – Kriminalitet skal aldri lønne seg. Vi tar ansvar og rydder opp. Nå er festen slutt for kriminelle på rømmen, skriv Himanshu Gulati og Atle Simonsen i Frp. (Foto: Daniel Melve Kvarme/Illustrasjon)

Visste du at kriminelle på rømmen får utbetalt skattepenger som du har jobbet hardt for?

Hvert år betaler Nav ut oppunder 300 millioner kroner til kriminelle som er på flukt, det er alle skattepengene til ca 3000 nordmenn. Over flere år dreier det som om milliardbeløp.

Dette har nå regjeringen, med justisminister Per-Willy Amundsen (Frp), satt en stopper for. Festen er over. Vi aksepterer ikke at kriminelle kan leve på rømmen med dine skattepenger utbetalt gjennom velferdsordninger.

Rundt 14.000 kriminelle er på rømmen fra politiet. Flere tusen av disse får Nav-penger rett inn på konto mens de er på flukt. Tidligere regjeringer har ikke sett behovet for å gjøre noe med dette. Dette er absurd, og slik skal det ikke lenger være.

Politiet sier det dreier seg om personer som er domfelt for grove forbrytelser, som for eksempel alvorlige kroppskrenkelser, seksuell omgang med mindreårige og voldtekt.

Noe av det første denne regjeringen gjorde, var å stoppe utbetaling av Nav-ytelser til personer som kidnapper eller tar med barna sine til utlandet mot den andre foreldres vilje. Nå setter vi også en stopper for Nav-ytelser til de som er på rømmen fra politiet.

Kriminalitet skal aldri lønne seg.

Vi tar ansvar og rydder opp. Nå er festen slutt for kriminelle på rømmen.

Himanshu Gulati og Atle Simonsen, stortingsrepresentanter Frp

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då vert det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, trugslar, hatske meldingar eller reklame vert ikkje akseptert på avisa-hordaland.no. Falske profilar vert utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.