annonse

Rasfarlege vegar blir undervisningsrom

RAS
RAS: Rasråka vegar vert klasserom for geologistudentar. Her frå Bolstad 29. august. (Foto: Sigrid Seim)

E16 mellom Bergen og Oslo er berykta for ras- og bilulukker. No er både denne vegen og andre farlege vegar tekne i bruk som undervisningsrom for geologistudentar.

  • NPK

Les og:

– Eigentleg er dette himmelen for ein geolog som interesserer seg for ras, seier geologiprofessor Jostein Bakke til På Høyden.

Universitetsavisa fortel at Institutt for geovitskap ved Universitetet i Bergen har teke i bruk delar av den rasfarlege vegen for å undervisa geologistudentar. Ifylgje avisa er det i dag mangel på fagfolk med felterfaring, noko som mellom anna har ført til at Norges geologiske undersøkingar har måtta rekruttera fagfolk frå utlandet.

E16 er ikkje den einaste plassen studentane får undervisning i geofarar. Studentane har også vore på ekskursjonar og feltkurs til Stord, Bømlo, Sogn, Spania og fleire andre stader.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då vert det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, trugslar, hatske meldingar eller reklame vert ikkje akseptert på avisa-hordaland.no. Falske profilar vert utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

annonse